2014. december 15., hétfő

7+1 TIPP mire figyeljünk természetgyógyász kiválasztásánál

A megfelelő természetgyógyász segít, ha nem az, akkor ártani fog!
csodadoktorok mindig is voltak

Természet gyógyászt azok keresnek fel akivel az orvos tudomány csődöt mondott. 


Én nem szeretem lehurrogni azokat a rendszereket, terápiákat, kúrákat amit nem próbáltam ki. Viszont szeretnék egy meglátást közölni: ma már nagyon könnyen utána tudunk nézni bármilyen állításnak amivel meg akarnak minket könnyíteni. Ezek mindig gyógyulást ígérnek és ritkán térítés mentesek. néhány szempont ami segíthet nem kihasználtatni magunkat:



  1.  Klinikai kutatások dokumentációja elérhető orvosi publikációs oldalakon.
  2.  Amikor valami keletkezési helye távoli ködbe vész, akkor annak mire ide jut több száz hivatkozása van minimum, főleg angol nyelven, de más nyelveken is és több csatornán keresztül is találunk rá hivatkozást, nem csak a "Guru" weboldalán!
  3.  Természet gyógyászati központok igazából a termek kiadásából tartják fenn magukat, és nem abból hogy utána járnak minden terápiás módszernek a hitelességét, ez a mi dolgunk mielőtt kezeltetni kezdjük magunkat.
  4.  Amikor a gyógyító és egyedüli szakértője a témának egy csodálatosan felgyógyult beteg, az gyakrabban történik alul iskolázott emberek között, ezekkel vigyázzunk!
  5. Amikor valaki Dr. címet használ az nem jelenti azt hogy orvos feltétlenül, lehet jogász vagy bölcsész is! 
  6.  Az Amerikából jöttem mesterségem címere c játék különösen népszerű a köreikben, viszont ott a képzésükön készült képekben szegényes  az életük,
  7.  A referencia páciensek online letöltött emberek képei, maga a gyógyító szinte sosincs velük a képen akárcsak mesterével együtt sem láthat
  +1. A legtöbb nem megalapozott természetgyógyász módszer 50%-os hatékonyságot is fel tud mutatni idővel mert vagy használ, vagy nem, ezért a természetgyógyászok sokkal magabiztosabbak mint az orvosok, akik előre tudják mire számíthatnak, és ezek a százalékok nem szállnak a fejükbe, vagy ahogy a régi mondás tartja:

 "Az okos emberek bizonytalanok akkor is ha igazuk van, míg a bolondok szemtelenül magabiztosak bár mi is történjen."

A természet gyógyászok kiválasztása bár alapvetően szimpátia kérdése, de azért ha möé nézünk a kulisszáknak kicsit, megkímélhetjük magunkat a csalódottságtól. Ezek csak a legkirívóbb esetek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése